Referenties & links

14-12-2017 Bedrijf: ‘Anders Musiceren’ van Ruxandra Bogdan te Arnhem
In 2003 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk voor pianoles en zang in Arnhem. Ik heb met hen een ondernemingsplan gemaakt en de cursus boekhouding gevolgd. Twee belangrijke stappen voor mij als beginner. Tijdens onze gesprekken werd mij duidelijk wat ondernemer zijn betekent, welke voor- en nadelen daar bij komen kijken en vooral hoe ik me niet te snel rijk moest rekenen. Ik maak nu, anno 2017, nog steeds gebruik van de diensten die de Eigen Zaak heeft te bieden; o.a. overleg, maken van jaarcijfers en belastingaangiften.

 

8-12-2017 Bedrijf Punt van Aandacht van Gerard Klaassen te Veenendaal
Alice heb ik leren kennen als een expert op het gebied van belastingen voor ondernemers. Ze kwam bij mij in beeld nadat ik zelf de ‘rommel’ al had veroorzaakt en ze heeft ervoor gezorgd dat alles netjes ‘opgeruimd’ is. Wat ik waardeer aan haar werkwijze, is dat je als klant alle ruimte krijg om de emotie te betrekken in de besprekingen met haar en dat diezelfde emotie niet in de bezwaarschriften terecht komt. Wat ik op een grappige wijze verfrissend vind, is dat ze  tijdens een gesprek een poosje instemmend kan meeknikken, om je vervolgens mee te delen dat ze je gehoord heeft, en het op die manier niet gaat aanpakken. Alice is kundig, geduldig en ze heeft een gezonde portie doorzettingsvermogen. Daardoor heeft ze me van ‘gelijk willen hebben’, naar ‘gelijk krijgen’ gebracht. Dat was zonder haar inbreng nooit gelukt.

 

Debbie Tjon Affo, executive director Art Job
Jobien heb ik haar rol als coach als zeer deskundig en geïnteresseerd ervaren. Jobien haar werkwijze is mensgericht en ook denkt ze actief mee met haar gesprekspartner. Door haar jarenlange ervaring als ondernemer en de bijhorende kennis van het ondernemerschap is zij een rijke aanvulling voor mij geweest. Jobien geeft niet alleen vertrouwen, maar straalt dat ook uit. Ik heb heel prettig contact met haar en dat zal ook zo blijven in de toekomst.
  
  

 


Links

* Belastingdienst: www.belastingdienst.nl
* Digid, site voor digidcodes: www.digid.nl
* Register Belastingadviseurs, beroepsvereniging voor klanten in het MKB: www.rb.nl
* Register Executeur, beroepsvereniging voor executeurs. Voor vooraf regelen van nalatenschappen en ondersteuning na overlijden: www.register-executeur.nl, www.nabestaandenontzorgen.nl
* Belastingadviespraktijk: www.belastingadviespraktijk.nl
* Subsidie en hulp voor startende ondernemers in Overijssel: www.ikstartsmart.nl
* Kamer van Koophandel: www.kvk.nl
* Innovatienetwerk voor duurzaam vernieuwen: www.innovatiemarkt.nl
* Centraal Buro voor de Statistiek: voor feiten en cijfers: www.cbs.nl
* Rabobank Cijfers en Trends, voor feiten en cijfers: www.rabobank.nl/bedrijven/cijfers-en-trends
* Ministerie van Economische Zaken en Klimaat: www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-economische-zaken-en-klimaat
* Onderzoek voor bedrijf en beleid: www.panteia.nl
* ZZP Nederland is belangbehartiger voor zzp-‘ers, ze geven ook informatie bv. over verzekeringen: www.fnvzzp.nl
* Bedrijvenpagina Nederland, gespecialiseerd in online publicaties, websites en vindbaarheid: www.bedrijvenpagina.com
* Haar Eigen Zaak, online landelijk netwerk voor vrouwelijke ondernemers: www.haareigenzaak.nl