30-12-2017 - 9:30 tot 12:00 uur

Review Netwerken & acquireren

Evaluatie workshop ‘Netwerken en Acquireren’

Bij ontvangst van de uitnodiging van de workshop 'Netwerken en Acquireren’ kreeg ik twijfels of het voor mij wel de juiste workshop zou zijn. In de mailing stond namelijk dat je kleding aan moest trekken die je ook draagt naar een netwerkgelegenheid.
Gericht op de buitenkant dus. En daar word ik altijd een beetje recalcitrant van.

Dat dat naïef is, dat maakte Jobien Wind meteen duidelijk.
Want hoe stom, jammer of kortzichtig ik dat dan mag vinden, de eerste opdracht maakte wel meteen duidelijk dat je met je buitenkant ook een boodschap uitdraagt. En dat ‘de mens’ nou eenmaal graag meteen conclusies trekt en oordeelt. En ‘stickers’ plakt.

Op mijn stickers stonden vooral ‘werkt met mensen’-beroepen. En dingen waar je voor doorgeleerd moet hebben. Ik zie er dus in mijn zwarte stippeltjesjurk en blauwe bolero intelligent en open uit. Nou, daar kan ik wel wat mee geloof ik.

Ik vond het vooral nuttig dat de workshop veel bestond uit ‘doen’. Maak een goede openingszin en scherp die (met behulp van elkaar) nou eens aan. Maar Jobien had ook veel goede tips. Wat voor mij vooral bruikbaar is, is dat je met een doel (een vraag of twee) naar een bijeenkomst moet gaan. Dat maakt het minder doelloos en geeft je een uitgangspunt, een insteek. Ga niet proberen jezelf te verkopen, maar ga op zoek naar antwoorden en mensen die je kunnen helpen. En andersom.

Want dat vond ik de grootste eyeopener: dat een relatie bestaat uit hulp geven en hulp vragen. Anders raak je in disbalans. En dat we het allemaal moeilijk vinden om om hulp te vragen, maar het tegelijk allemaal leuk vinden om hulp te geven. Raar hoor, dat menselijk brein.

Al met al vond ik het een zeer nuttige, interessante en leerzame workshop. De workshop laat je kritisch naar jezelf kijken en geeft je handvatten om mee verder te gaan. Een kleine kritische noot: Jobien liet ons bij de opdrachten vrij in het kiezen van je ‘partner’. Dat zorgt ervoor dat men vaak weer voor dezelfde kiest. Ik heb een aantal mensen daarom niet echt gesproken. Dat is jammer. Maar niet meer dan dat.
Zeker een aanrader!

Janna Maartens
Studio Loenz

24-06-2016

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Bestellen >> naar de winkel
Meer informatie >> www.ikwerkvoormezelf.nl

Jobien Wind

Mooi allemaal, maar zullen we ook even gewoon aan de slag!