30-12-2017 - 9:30 tot 12:00 uur

Help, iedereen kijkt!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Help, ik ben in beeld!

Jobien Wind

Ik heb regelmatig gesprekken met ondernemers die het lastig vinden om zichzelf te verkopen, die niet graag in beeld zijn. Liever zijn ze op de achtergrond bezig met hun vak om daarmee hun klant te helpen.
Prima natuurlijk om hard te werken. Maar, klanten willen ook weten wie ze inhuren, dus zijn op zoek naar de persoon van de ondernemer.

Laatst heb ik met een aantal ondernemers gewerkt aan een videopitch. Zelfstandig ondernemers zoals jij en ik, met een website om zichzelf te verkopen.

Ik heb samen met mijn cameraman Rien Valk onze sterke kanten gecombineerd. Ik heb in de voorbereiding met de ondernemer doorgevraagd over het doel van de website, wat de ondernemer met een korte film wil bereiken. Enige sturing en realiteitszin van mij daarover gegoten en daarna de ondernemer overgedragen aan Rien.

Rien is erg goed in actief luisteren, in mensen op hun gemak stellen zodat ze authentiek op film komen. En hun verhaal doen. Daarnaast is de techniek natuurlijk ook prima. Zelfs als het heel warm is met onweer en regen op de achtergrond.

Ik ben bij een paar opnamen geweest en het ontroerde mij met hoeveel passie de ondernemers over hun vak spreken.
De eerste films zijn klaar. Naar tevredenheid van de ondernemers. Natuurlijk zeggen ze, wat ben ik scheef, of, lach ik echt zo? Dat komt omdat we onszelf weinig op film zien. In de spiegel zie je je spiegelbeeld, op film zie je hoe andere mensen jou zien. En dat kan verschillen van jouw zelfbeeld.

Coach Lisette ter Heerdt

Een van de ondernemers zei toen ze zichzelf terugzag: Zo, pittige vrouw!

Ik denk dat het belangrijk is om zichtbaar te zijn als ondernemer. Veel zelfstandigen worden ingehuurd om de combinatie van hun vak en hun persoon. Zichtbaar zijn met hun vak is makkelijk, zichtbaar maken wie ze zijn is veel enger.
Als je de stap kunt zetten om meer zichtbaar te worden, helpt dit je bedrijf verder.

Wil je ook een pitch opnemen? Lees over dit product.

Wat doe jij om zichtbaar te worden met je bedrijf?

geplaatst woensdag 03 juli 2013


je reactie
je naam
je e-mailadres

(Neem bovenstaande code over ter controle)

Reacties van lezers

24-06-2016

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Bestellen >> naar de winkel
Meer informatie >> www.ikwerkvoormezelf.nl

Alice van der Zwaag

Ondernemend een nieuwe toekomst creŽren