30-12-2017 - 9:30 tot 12:00 uur

“Ik wil relevant zijn!”

Terug naar het nieuwsoverzicht

Succes intrigeert me. Wat is eigenlijk succes? Succes is een lastig te definiëren begrip. Succes is vaak tijdelijk en wordt gerelateerd aan (de norm van) anderen. Wat is dan succes als je het van binnenuit ervaart? Ik heb Michiel Drijber, oprichter van de Linkedin groep IEDEREEN ELKE DAG PLEZIER hierover geïnterviewd. Wat is voor Michiel succes en hoe succesvol vindt hij zichzelf?

We starten bij het moment waarop Michiel mede-eigenaar is van een promotiebureau. Met een omzet van € 25 miljoen en 200 vaste medewerkers een ‘succesvol’ bedrijf, zou ik zeggen. “Aan de buitenkant zeker!” antwoordt Michiel. “Grote internationale opdrachtgevers, mooie opdrachten, 5 keer per jaar met vakantie, grote auto, noem maar op!”

Maar succesvol voelt Michiel zich niet. En dat komt (en daar kwam Michiel jaren later pas achter) voornamelijk omdat hij relevantie mist. Relevant zijn is een keuze en Michiel kwam erachter dat hij deze keuze steeds minder kon maken. Niet voor zijn medewerkers, noch voor zijn klanten, voor de maatschappij. En mede daardoor had hij geen plezier in zijn werk en leven.
Plezier volgens de Dikke Van Dale: Aangenaam gevoel, vreugde, vermaak, genoegen, iets prettigs. Daarom besluit Michiel in 2007 zijn aandeel in het bedrijf te verkopen.

Maar Michiel is niet de enige met dat probleem. Hij ontdekt tijdens een jaar ‘sabbatical’ dat heel veel mensen ‘ontevreden’ zijn. Vooral omdat het op hun werk aan plezier en zingeving ontbreekt. Michiel besluit op basis hiervan in 2009 de Linkedin groep ‘Iedereen Elke Dag Plezier’ (IEDP) op te richten. Met het doel meer mensen bewust te maken van (het belang van) plezier!

Inmiddels is IEDP de grootste Linkedin Groep van Nederland met landelijke bekendheid en meer dan 80.000 leden. Een jaar later richt Michiel het organisatiebegeleidingsbureau ‘Kernwaarde Plezier’ op. Hij geeft lezingen en inspiratiesessies bij overheden en bedrijfsleven over het faciliteren in plezier.

“Plezier is beleving, plezier verbindt mensen, plezier verrijkt relaties en voorziet in een diepe, menselijke behoefte!” En daar maak ik bedrijven en hun medewerkers bewust van, zodat zij dat (met plezier!) kunnen overbrengen op hun klanten. “Wees er bewust van dat we leven in een aandachts-economie, waarin het steeds meer draait om mensen in plaats van producten en diensten!” ”Ben je je ervan bewust hoeveel plezier oplevert en hoe weinig het kost? In ieder geval een hogere productiviteit, loyaliteit en een duurzaam hoger bedrijfsresultaat!”

Vind je jezelf succesvol, vraag ik. “Dat moeten anderen maar bepalen. Wat ik doe is in ieder geval relevant! Voor klanten, medewerkers én de maatschappij! Dat merk ik iedere dag weer aan de mensen waarmee ik werk. En aan de keiharde resultaten die worden behaald. Of ze nou groot of klein ondernemen, het ontdekken en bieden van werkelijk toegevoegde waarde is voor mij een stuk eenvoudiger sinds ik vanuit menselijke relevantie kijk!”

www.kernwaardeplezier.nl

Ik vind Michiel een succesvol ondernemer. Omdat hij zijn hart heeft gevolgd, status en geld ondergeschikt heeft gemaakt aan een veel groter, relevanter thema. En daar hebben heel veel mensen plezier van!

Ben jij relevant voor jouw klanten?

René van Dalen www.salesbuilding.nl

geplaatst vrijdag 17 mei 2013


je reactie
je naam
je e-mailadres

(Neem bovenstaande code over ter controle)

Reacties van lezers

Ik word zo blij van mensen zoals Michiel. Wat ik al jaren nastreef heeft hij, met meer middelen ter beschikking en meer ondernemerservaring dan ik, geweldig en effectief opgepakt. Dat je leeft en werkt naar wat je ontdekt en voelt is zo heerlijk.
In het heel piepklein: Ik ben net gestart (1/2 jaar) met een eigen bedrijf. Jarenlang in het onderwijs waar ik een steeds kleiner wereldje creëerde om mijn waarden vorm te kunnen blijven geven: zorg dat die kinderen plezier hebben in wat ze al kunnen en in wat ze aan het leren zijn.
Dat werkt makkelijker, leuker en zinvoller want alles beklijft beter en je wordt er een creatiever en vriendelijker mens van. Helaas, ik had wellicht niet de juiste werkplek te pakken. Ik pakte dus mijn biezen en begon voor mijzelf: Leer het onderwijs mindmappen.
Het is 1 peiler die ik uitvergroot om het overbrengen van de stof op de kinderen overzichtelijker , leuker inzichtelijker, creatiever en doeltreffender te maken. En dat alles in kleur, met plaatjes en vragend om actie: zoek wat je nog niet weet: onderzoek en wordt nieuwsgierig!
OK ik aan de gang om prachtige programma\'s te maken, maanden lang. Tot ik er dol van werd en dacht: ik streef mijn doel voorbij. Soms duurt het even voor het kwartje valt. Maar ineens is het er: ik moet geen programma\'s maken en dan de wereld in. Ik moet het omdraaien: de wereld vragen wat voor programma\'s ze nodig hebben en daar flexibel en creatief op inspelen.
Deze week heb ik me teruggetrokken om er met dit besluit uit te komen! Ik heb er weer plezier in! /Annet Konijn/
24-06-2016

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Bestellen >> naar de winkel
Meer informatie >> www.ikwerkvoormezelf.nl

Hanneke van Zijl

Wat wil jij tot bloei laten komen ?